Consiliul Europei a suspendat apartenenţa Rusiei la structuri ale organizaţiei din cauza atacului asupra Ucrainei

Consiliul Europei a decis, vineri după-amiază, suspendarea drepturilor Rusiei de reprezentare în structuri ale organizaţiei, din cauza războiului declanşat împotriva Ucrainei.

799 afișări
Imaginea articolului Consiliul Europei a suspendat apartenenţa Rusiei la structuri ale organizaţiei din cauza atacului asupra Ucrainei

Consiliul Europei a suspendat apartenenţa Rusiei la structuri ale organizaţiei din cauza atacului asupra Ucrainei

„În conformitate cu Statutul Consiliului Europei, Comitetul de Miniştri a decis astăzi suspendarea Federaţiei Ruse din drepturile de reprezentare în Comitetul de Miniştri şi în Adunarea Parlamentară, cu efect imediat, ca urmare a atacului armat comis de Federaţia Rusă asupra Ucrainei. Decizia adoptată astăzi înseamnă că Rusia rămâne membră a Consiliului Europei şi parte în convenţiile relevante ale Consiliului Europei, inclusiv în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului", anunţă organizaţia, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

„Judecătorul ales la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din partea Federaţiei Ruse rămâne, de asemenea, membru al instanţei, iar sesizările împotriva Federaţiei Ruse vor continua să fie examinate şi vor fi decizii ale instanţei. Suspendarea nu este o măsură finală, ci temporară, lăsând deschise canale de comunicare", precizează Consiliul Europei (CoE).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici