Consiliul Europei denunţă un climat de intoleranţă faţă de romi, imigranţi şi musulmani în Italia

Un raport privind rasismul şi intoleranţa, publicat marţi de Consiliul Europei (CoE), arată că situaţia din Italia s-a agravat în ultimii cinci ani, criticând un climat de "intoleranţă în special faţă de romi, imigranţi şi musulmani", relatează agenţia ANSA, în pagina electronică.

241 afișări
Imaginea articolului Consiliul Europei denunţă un climat de intoleranţă faţă de romi, imigranţi şi musulmani în Italia

Consiliul Europei denunţă un climat de intoleranţă faţă de romi, imigranţi şi musulmani în Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei (ECRI), organismul CoE responsabil cu drepturile omului care monitorizează rasismul şi xenofobia, a criticat un climat de "intoleranţă în special faţă de romi, imigranţi şi musulmani", într-un raport privind situaţia din Italia în perioada 2006-2011.

Presa care incită şi "măsurile de securitate" adoptate de autorităţile italiene au fost denunţate în raport pentru că ar crea un climat care refuză integrarea şi acceptarea imigranţilor şi străinilor.

Măsurile guvernamentale au fost deja verificate de Comisia pentru Prevenirea Torturii şi sunt vizate de un caz care ar urma să fie audiat joi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici