Consiliul Europei îndeamnă Grecia să accelereze eforturile anticorupţie în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor

Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei îndeamnă Grecia să accelereze eforturile de combatere a corupţiei în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor, criticând în special lipsa de transparenţă a sistemului judiciar grec.

92 afișări
Imaginea articolului Consiliul Europei îndeamnă Grecia să accelereze eforturile anticorupţie în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor

Consiliul Europei îndeamnă Grecia să accelereze eforturile anticorupţie în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor

Instituţia a evidenţiat că doar şase din cele 19 recomandări făcute Atenei de GRECO, în anul 2015, au fost implementate într-o "manieră satisfăcătoare", informează site-ul postului France 24.

În două rapoarte publicate joi, GRECO a subliniat că Atena a făcute prea puţin în ceea ce priveşte retragerea imunităţii parlamentarilor suspectaţi de corupţie, cu "numărul refuzurilor de retragere a imunităţii parlamentare depăşind în mod semnificativ numărul de cereri aprobate".

Instituţia din cadrul Consiliului Europei a solicitat Greciei să stabilească standarde clare de conduită pentru judecători şi procurori şi să introducă necesitatea cererii avizului organismelor magistraţilor în procesul de numire al acestora, în loc de numirea exclusiv de către Guvern.

La fel ca România, Grecia a ocupat anul trecut locul 59 din 180 de state în clasamentul privind percepţia corupţiei realizat de Transparency International.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici