Consiliul Naţional de Tranziţie libian vrea judecarea lui Kadhafi în Libia, "după victorie"

Liderul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) libian, Mustafa Abdeljalil, a declarat că Muammar Kadhafi va fi judecat în Libia, "după victoria" insurecţiei, adăugând că are "o nevoie urgentă de arme uşoare", într-un interviu difuzat luni de postul de televiziune France2.

44 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional de Tranziţie libian vrea judecarea lui Kadhafi în Libia, "după victorie"

Consiliul Naţional de Tranziţie libian vrea judecarea lui Kadhafi în Libia, "după victorie" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După victorie, îl vom judeca pe (Muammar) Kadhafi, în Libia, pentru toate crimele pe care le-a comis", a declarat Mustafa Abdeljalil jurnaliştilor postului de televiziune francez, cu care s-a întâlnit în regiunea oraşului Benghazi (est), fieful rebeliunii libiene.

"Avem o nevoie urgentă de arme uşoare, pentru că ne este impusă lupta", a adăugat fostul ministru al Justiţiei, care trăieşte ascuns şi ale cărui declaraţii erau traduse.

"Încercăm să construim o ţară liberă, democratică, respectând drepturile omului şi alternanţa politică", a afirmat el, apreciind că poporul libian a făcut "o alegere dificilă, aceea de a înfrunta un tiran".

Consiliul, alcătuit din 31 de reprezentanţi ai principalelor oraşe din ţară, este reprezentantul oficial al opoziţiei libiene, care încearcă să transpună avansul militar în plan politic şi să construiască un Guvern paralel, cu scopul de a pregăti perioada post-Kadhafi, în timp ce luptele continuă să devasteze ţara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici