Continuă farsele în regiunile anexate de Rusia: Parlamentul pro-rus de la Lugansk a adoptat o nouă Constituţie

Deputaţii pro-ruşi ai Parlamentului de la Lugansk (Consiliul Popular al Republicii Populare cu acelaşi nume) au adoptat o nouă Constituţie, susţine agenţia Ria Novosti.

1166 afișări
Imaginea articolului Continuă farsele în regiunile anexate de Rusia: Parlamentul pro-rus de la Lugansk a adoptat o nouă Constituţie

Putin şi oamenii lui: cei 4 guvernatori ai regiunilor anexate, la un moment solemn petrecut la Kremlin

Avizul parlamentar pro-rus a fost unanim: 43 de „Da” de la fiecare dintre cei 43 de deputaţi prezenţi. Republica Lugansk este una dintre cele patru regiuni (alături de Doneţk, Herson şi Zaporojie),

În perioada 23-27 septembrie, cele 4 regiuni şi-au exprimat opinia în favoarea anexării la Federaţia Rusă, referendum considerat o farsă de comunitatea internaţională.

Stoltenberg: mai multe arme la Kiev

De cealaltă parte, Occidentul consideră că pacea poate fi adusă, culmea, chiar de arme! Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg este convins de acest lucru: Kievul are nevoie de mai multe arme, pentru a face faţă forţelor armate ruse, care atacă Ucraina din 24 februarie.

Stoltenberg a spus acest lucru într-un interviu acordat DPA, afirmând că „ar putea părea un paradox, dar sprijinul militar pentru Ucraina este calea cea mai rapidă către pace”.

Mai mult, Putin trebuie să fie convins că nu îşi va atinge obiectivele preluând controlul asupra Ucrainei, a adăugat el. Ceea ce este necesar, a spus Stoltenberg, ar putea fi „o soluţie paşnică negociată care să garanteze recunoaşterea Ucrainei ca stat democratic independent”.

Secretarul NATO spune apoi că vede legitime atacurile ucrainene împotriva ţintelor militare ruseşti, pentru că „fiecare ţară are dreptul să se apere, inclusiv Ucraina”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici