Contracandidatul lui Erdogan acuză Rusia de ingerinţe în alegerile prezidenţiale din Turcia

Kemal Kilicdaroglu, contracandidatul lui Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri că partidul său are dovezi concrete privind responsabilitatea Rusiei pentru difuzarea de conţinut online "deep fake" înaintea alegerilor prezidenţiale de duminică.

423 afișări
Imaginea articolului Contracandidatul lui Erdogan acuză Rusia de ingerinţe în alegerile prezidenţiale din Turcia

Kilicdaroglu, care are un uşor avans în sondaje faţă de Erdogan cu două zile înainte de alegeri, a declarat într-un interviu acordat Reuters că este inacceptabil ca Rusia să intervină în afacerile interne ale Turciei, dar a adăugat că, dacă va deveni preşedinte, va menţine bunele relaţii ale Ankarei cu Moscova.

Turcia, membră NATO, depinde în mare măsură de importurile de energie, iar Rusia este cel mai mare furnizor al său.

Întrebat de ce a scris joi pe Twitter că Rusia este responsabilă pentru conţinutul online fals, o mişcare îndrăzneaţă, Kilicdaroglu a spus: "Dacă nu am fi avut dovezi concrete, nu aş fi scris pe Twitter". Partidul său nu a contactat ambasada Rusiei pe această temă, a adăugat el. El nu a dat detalii despre ce conţinut online era vorba.

Rusia a fost acuzată în trecut de ingerinţe în alegerile străine, inclusiv în Statele Unite, lucru pe care Moscova îl neagă.

Votul de duminică din Turcia se anunţă a fi unul extrem de important în istoria sa modernă, cu implicaţii uriaşe pentru poziţia globală, alianţele strategice şi direcţia economică a Ankarei.

"Considerăm că este inacceptabil ca o altă ţară să intervină în procesul electoral din Turcia în favoarea unui partid politic. Am vrut ca întreaga lume să fie conştientă de acest lucru, de aceea am făcut acest apel în mod deschis printr-un tweet", a declarat Kilicdaroglu într-un interviu.

Kremlinul a negat amestecul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că persoanele care i-au transmis astfel de acuzaţii lui Kilicdaroglu sunt mincinoase şi că Rusia preţuieşte enorm legăturile sale cu Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici