Video Convoaie militare ruse se îndreaptă spre Abhazia

Două convoaie militare ruse, formate din câte şase vehicule fiecare, venind de la baza georgiană de la Teklati (vest), se îndreptau marţi dimineaţă spre oraşul Zugdidi şi teritoriul separatist Abhazia, potrivit unui jurnalist AFP.

97 afișări

Această mişcare de trupe, a cărei destinaţie este necunoscută, ar putea intra în cadrul retragerii forţelor ruse din Georgia, promisă de Rusia.

Convoaiele erau formate din tancuri, blindate şi camioane militare.

De altfel, la baza de la Teklati, jurnalistul AFP a putut observa activităţi ale forţelor ruse ce ar putea anunţa alte plecări, militarii scoţând piese de artilerie în faţa intrării în bază.

Ambasadorul Rusiei la NATO: Retragerea trupelor ruse din Georgia a început

Retragerea trupelor ruse din Georgia a "început deja", a declarat, marţi, pentru postul francez de radio France Inter, reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, înaintea unei reuniuni extraordinare a Alianţei.

"Retragerea trupelor ruse a început deja, binenînţeles că trebuie să aşteptăm câteva zile pentru a implementa acest plan (de pace) în şase puncte", a declarat acesta.

"Retragerea completă depinde de politica (preşedintelui georgian Mihail) Saakaşvili şi de acţiunea forţelor sale", a adăugat el. "Noi vrem să încheiem acest coşmar cât mai repede posibil", a precizat Rogozin.

El a subliniat că "pacificatorii ruşi vor rămâne în Osetia de Sud" în virtutea planului de pace acceptat de Moscova şi Tbilisi. "Aceştia dispun de un mandat internaţional, se află acolo în mod legitim. Trebuie să rămână pentru a menţine pacea", a adăugat diplomatul rus.

Rogozin l-a calificat din nou pe liderul georgian drept "nazist" şi a avertizat că acesta "nu mai este" partenerul Moscovei.

Rusia şi Georgia efectuează un schimb de prizonieri

Rusia şi Georgia efectuează un schimb de prizonieri, a constatat marţi un fotograf al agenţiei France Presse la Igoieti, localitate situată la circa 30 de kilometri de Tbilisi.

Elicoptere ruseşti au sosit, aducând 13 georgieni. Doi dintre ei păreau răniţi.

Ei au fost eliberaţi în schimbul a cinci ruşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici