Convoiul umanitar trimis de Kiev a ajuns în estul Ucrainei

Convoiul cu ajutor umanitar trimis de Kiev joi a ajuns deja în estul Ucrainei, anunţă agenţia oficială Ukrinform, în contextul în care un convoi umanitar rus de aproape 300 de camioane a ajuns în regiunea Rostov, la frontiera cu Ucraina, relatează agenţia oficială Ukrinform.

1406 afișări
Imaginea articolului Convoiul umanitar trimis de Kiev a ajuns în estul Ucrainei

Convoiul umanitar trimis de Kiev a ajuns în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe 14 august, la ora 19:30 (19.30, ora României), convoiul cu ajutor umanitar care plecase din Harkov a ajuns în oraşul Starobelsk, în regiunea Lugansk. Ajutorul umanitar include alimente, apă, medicamente, precum şi alte produse de care au nevoie locuitorii din estul Ucrainei", anunţă Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit unui comunicat.

Ministerul informează că acest convoi este format din 26 de camioane, 18 dintre care au fost trimise de regiunea Harkov.

Autorităţile ucrainene au decis miercuri să aloce 10 milioane de grivne (570.000 de euro) pentru nevoile umanitare ale populaţiei din estul ţării, afectată de patru luni de lupte între insurgenţii proruşi şi forţele guvernamentale.

Ucraina şi Rusia sunt implicate într-un conflict de câteva zile privind modalităţile de distribuire a unui ajutor umanitar rusesc destinat bastioanelor rebele Doneţk şi Lugansk, asaltate de armata ucraineană şi care se confruntă cu o situaţie umanitară critică.

Ucraina, ca şi alte state occidentale, suspectează că acest convoi, care a plecat marţi dimineaţă de la o bază militară de lângă Moscova şi este staţionat în prezent în sudul Rusiei, ar putea fi folosit ca o acoperire pentru o eventuală intervenţie rusă în Ucraina. Acest scenariu a fost calificat drept absurd de Ministerul rus al Afacerilor Externe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici