Convorbiri ale Papei, înregistrate în ancheta asupra şefului Protecţiei Civile italiene

Autorităţile italiene au înregistrat patru convorbiri telefonice ale Papei Benedict al XVI-lea, în cadrul anchetei de corupţie în care este implicat şeful Protecţiei Civile italiene, Guido Bertolaso, relatează Daily Mail, în ediţia electronică de sâmbătă.

21 afișări
Imaginea articolului Convorbiri ale Papei, înregistrate în ancheta asupra şefului Protecţiei Civile italiene

Convorbiri ale Papei, înregistrate în ancheta asupra şefului Protecţiei Civile italiene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful Protecţiei Civile face obiectul unei anchete de corupţie, fiind bănuit de comiterea unor nereguli în acordarea contractelor de reconstrucţie după cutremurul de anul trecut de la L'Aquila, soldat cu moartea a 300 de persoane.

Daily Mail afirmă că Papa Benedict nu este suspectat de nici un fel de implicare în actele de corupţie, însă oficialii de la Vatican sunt nemulţumiţi de faptul că discuţiile Suveranului Pontif au fost înregistrate în secret. Ziarul britanic adaugă că este posibil ca autorităţile italiene să fi înregistrat şi convorbiri ale lui Bertolaso cu secretarul de Stat american, Hillary Clinton.

Atât Papa Benedict al XVI-lea, cât şi Hillary Clinton i-au telefonat lui Bertolaso pentru a-i oferi sprijinul şi a-i mulţumi pentru eforturile depuse de Protecţia Civilă în zona afectată de cutremur.

Detalii despre convorbirile înregistrate au fost publicate de mai multe ziare italiene, însă coninutul acestora nu a fost dezvăluit. Conform estimărilor, serviciile de informaţii şi poliţia italiană au interceptat în ultimii zece ani circa 30 de milioane de convorbiri telefonice în cadrul a numeroase anchete.

Daily Mail adaugă că nici ambasada americană la Roma, nici purtătorul de cuvânt al Vaticanului nu au comentat vineri informaţiile, iar o sursă din cadrul poliţiei italiene a afirmat că "înregistrările convorbirilor cu Papa Benedict şi Clinton au fost distruse, deoarece nu aveau nici o semnificaţie în ancheta asupra lui Bertolaso".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici