Coordonator al operaţiunilor umanitare ONU: Umanitatea nu poate continua să piardă în faţa politicii

Un înalt oficial umanitar al ONU a condamnat forţele de opoziţie din cadrul războiului civil din Yemen şi aliaţii acestora pentru distrugerea sistemului sanitar şi alimentarea epidemiei de holeră, solicitând încheierea blocadei maritime şi terestre impusă statului, informează presa internaţională.

293 afișări
Imaginea articolului Coordonator al operaţiunilor umanitare ONU: Umanitatea nu poate continua să piardă în faţa politicii

Coordonator al operaţiunilor umanitare ONU: Umanitatea nu poate continua să piardă în faţa politicii

”Aceasta este o criză provocată de oameni, iar scara suferinţei umanitare a persoanelor din Yemen este un rezultat direct al conflictului şi al gravelor încălcări ale legii internaţionale”, a declarat Stephen O'Brien, sebsecretar coordonator al Afacerilor umanitare şi ajutoarelor de urgenţă ale ONU.

Campania de bombadare aeriană pentru susţinerea preşedintelui înlăturat de la putere, Abd-Rabbu Mansour Hadi, a fost iniţiată de coaliţia condusă de Arabia Saudită în martie 2015.

Campania împotriva rebelilor houthi şi a unei părţi a armatei de stat loiale fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh nu a avut consecinţe militare considerabile, însă a provocat moarte a peste 10.000 de civili, conform estimărilor ONU.

De asemenea, aceasta este susţinută de o blocadă aeriană şi navală impusă Yemenului şi susţinută de SUA, care a înrăutăţit situaţia umanitară în statul yemenit, ducând efectiv la colapsul sistemului de sănătate, potrivit organizaţiei non-guvernamentale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici