Coordonator ONU: Războiul împotriva Ebola poate dura şase luni

Războiul împotriva virusului Ebola ar putea dura şase luni, avertizează David Nabarro, coordonatorul ONU pentru combaterea epidemiei, aflat în vizită în Sierra Leone.

236 afișări
Imaginea articolului Coordonator ONU: Războiul împotriva Ebola poate dura şase luni

Coordonator ONU: Războiul împotriva Ebola poate dura şase luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lucrăm la măsuri excepţionale, pe termen de şase luni, pentru a contracara rapid epidemia", a declarat Nabarro.

Conform celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, virusul Ebola a provocat moartea a 1.427 de persoane din totalul de 2.615 cazuri de infecţii înregistrate în vestul Africii.

"Nu este vorba de o luptă, ci de un război împotriva Ebola; toată lumea trebuie să colaboreze, în mod dur şi eficient. Sper că se va termina în şase luni. Nu ştiu dacă suntem pe cale să pierdem sau să câştigăm. Tot ce pot spune este că încă nu am câştigat", a adăugat oficialul ONU.

"Decizia de înţeles a unor companii aeriene de a nu mai zbura spre Freetown, Monrovia sau Conakry a avut un impact enorm asupra capacităţii ONU de a transporta personal şi echipamente medicale. Solicit ferm găsirea unei modalităţi de a avea curse aeriene spre aceste capitale, pentru a ne putea desfăşura corect activitatea", a adăugat Nabarro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici