Coordonatorul UE privind combaterea terorismului susţine că printre refugiaţii veniţi în UE nu sunt membri ai Stat Islamic

Gilles de Kerchove, coordonatorul UE privind combaterea terorismului, afirmă că printre imigranţii extracomunitari veniţi în ultimele luni în Uniunea Europeană nu se numără membri ai reţelei teroriste Stat Islamic, avertizând totuşi că ar putea fi excepţii care au rolul de a genera teroare.

2041 afișări
Imaginea articolului Coordonatorul UE privind combaterea terorismului susţine că printre refugiaţii veniţi în UE nu sunt membri ai Stat Islamic

Coordonatorul UE privind combaterea terorismului susţine că printre refugiaţii veniţi în UE nu sunt membri ai Stat Islamic (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Nu cred că se poate spune că militanţii Daesh (Stat Islamic) se infiltrează în Europa", a declarat Gilles de Kerchove pentru RFI/France24.

"Dacă există unul sau două cazuri - iar acestea trebuie verificate -, probabil este vorba de o manevră tactică a Daesh (Stat Islamic) pentru a genera temeri, pentru a ne face să avem dubii asupra ajutorului oferit refugiaţilor", a adăugat oficialul UE.

"Lumea nu trebuie să cadă în capcana de a face o asociere între imigraţie şi terorism", a insistat Gilles de Kerchove.

Atentatele de la Paris, unde au fost omorâte cel puţin 130 de persoane, au generat temeri în Uniunea Europeană şi în Statele Unite privind infiltrarea teroriştilor printre milioanele de imigranţi din Orientul Mijlociu şi din Africa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici