Copiii din Bulgaria vor beneficia, din 2008, de alocaţii mai mari

Sprijinul financiar acordat femeilor din Bulgaria pentru naşterea celui de-al doilea copil se va tripla în următorul an, ajungând de la 200 la 600 de leva în 2008, relatează site-ul sofiaecho.com.

1 afișare
Imaginea articolului Copiii din Bulgaria vor beneficia, din 2008, de alocaţii mai mari

Copiii din Bulgaria vor beneficia, din 2008, de alocaţii mai mari

Ministrul bulgar al Muncii, Emiliya Maslarova, a anunţat că ajutorul financiar acordat părinţilor bulgari la naşterea primului copil va creşte de la 200 la 250 de leva în 2008, informează cotidianul Dnevnik. Ajutorul financiar va creşte cu 200 de leva pentru fiecare fiecare naştere următoare.

Ministerul Muncii a mai anunţat că va micşora ajutorul pentru familiile care nu îşi trimit copiii la şcoală. Astfel, dacă un copil vine la şcoală numai cinci zile pe lună, alocaţia va scădea de la 50 la 16,5 leva pe lună. În cazul în care copilul nu merge deloc la şcoală, familia nu va primi decât 11 leva pe lună. Alocaţia copiilor nu poate fi complet anulată deoarece majoritatea familiilor care nu îşi trimit copiii la şcoală trăiesc în sărăcie.

În 2008, din bugetul total rezervat educaţiei, 20 de milioane de leva vor fi investite în modernizarea grădiniţelor, a mai adăugat Ministrul Muncii. Mamele care vor să muncească pot primi sprijin din partea Ministerului Muncii în primii trei ani de la naştere, faţă de doi ani în prezent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici