Coreea de Nord a "atacat" o insulă cu două rachete

Coreea de Nord a confirmat lansarea a două rachete sol-sol de către o unitate militară în timpul unor exerciţii. Lansarea are loc pe fondul tensiunilor din Peninsula coreeană, a anunţat miercuri presa de stat din Coreea de Nord.

2378 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a "atacat" o insulă cu două rachete

Sursa -Wikipedia Commons

Două rachete sol-sol dintr-un sistem cu rază medie de acţiune, lansate marţi într-o zonă din jurul comitatului Jangyon, în provincia Hwanghae de Sud, au atins cu precizie ţinta, insuliţa Phi, a relatat Agenţia Centrală Coreeană de Presă.

Racheta a fost trasă în timpul unor exerciţii militare.

„Comandantul unităţii a decis să aibă capacitatea de a-şi îndeplini pe deplin datoria de atac cu foc, oricând, prin intensificarea în continuare a pregătirii fiecărei companii, în conformitate cu politica Partidului privind efectuarea unei revoluţii în pregătire", au declarat militarii din Coreea de Nord.

Ultima lansare de rachetă a avut loc la o zi după ce SUA şi Coreea de Sud au început exerciţiul Freedom Shield. Acesta a început luni şi va dura cel puţin 10 zile.

Săptămâna trecută, liderul nord-coreean Kim Jong Un a asistat la o serie de teste cu rachete care au simulat distrugerea unui aeroport inamic. El a îndemnat armata să intensifice treptat exerciţiile pentru a simula „războiul real".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici