Coreea de Nord a reluat producţia de plutoniu şi plănuieşte noi teste nucleare

Phenianul a confirmat reluarea producţiei de plutoniu, adăugând că nu va înceta testele nucleare atât timp cât ameninţarea americană persistă, relatează agenţia japoneză de ştiri Kyodo.

468 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a reluat producţia de plutoniu şi plănuieşte noi teste nucleare

Coreea de Nord a reluat producţia de plutoniu şi plănuieşte noi teste nucleare

Într-un interviu scris, reprezentanţii Institutului de Energie Atomică al Coreei de Nord, care are jurisdicţie asupra principalelor instalaţii nucleare nord-coreene aflate la Yongbyon, au declarat că "Am reprocesat barele de combustibil nuclear uzat scoase dintr-un reactor cu grafit."

De asemenea, oficialii au mai declarat că Phenianul produce uraniu îmbogăţit necesar pentru arme şi energie nucleară.

Acesta este primul interviu acordat presei internaţionale de reprezentanţi ai Institutului nord-coreean de Energie Atomică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici