Coreea de Nord a repatriat rămăşiţele soldaţilor care au murit în Războiul Coreean

Phenianul a repatriat rămăşitele pământeşti ale soldaţilor care au murit în timpul Războiului Coreean, acestea fiind transportate de un avion al forţelor aeriene ale Statelor Unite, care a aterizat vineri dimineaţă la baza Osan din Coreea de Sud, relatează CNN şi BBC.

1115 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a repatriat rămăşiţele soldaţilor care au murit în Războiul Coreean

Coreea de Nord a repatriat rămăşiţele soldaţilor care au murit în Războiul Coreean

Avionul, de tip C-17, a părăsit baza Osan, vineri, pentru a zbura în oraşul nord-coreean Wonsan, unde oficialii nord-coreean au restituit rămăşiţele pământeşti, a informat Casa Albă într-u comunicat.

Rămăşiţele pământeşti au fost repatriate cu ocazia aniversării semnării unui armistiţiu care a pus capăt războiului, în urma căruia au murit zeci de mii de soldaţi americani, peste 600.000 de chinezi, 600.000 de soldaţi coreeni şi peste un milion de civili din Coreea.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, după întrevederea sa cu Kim Jong Un, care a avut loc pe 12 iunie, că liderul nord-coreean a fost de acord să repatrieze rămăşitele militarilor americani.

Ar putea dura câteva luni pentru a determina câţi dintre soldaţii repatriaţ sunt americani.

"Rămăşiţele pământeşti ale militarilor americani vor părăsi în curând Coreea de Nord şi vor reveni în Statele Unite! După mulţi ani, acesta va fi un moment extraordinar pentru multe familii. Mulţumesc, Km Jong-Un", a declarat Donald Trump pe platforma de microblogging Twitter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici