Coreea de Nord a testat o dronă nucleară subacvatică pentru a descuraja SUA, Coreea de Sud şi Japonia

Coreea de Nord a efectuat un test al sistemului său de arme nucleare subacvatice în semn de protest faţă de exerciţiile militare comune din această săptămână ale Coreei de Sud, Statelor Unite şi Japoniei, a anunţat vineri agenţia de stat KCNA, citată de Reuters.

863 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a testat o dronă nucleară subacvatică pentru a descuraja SUA, Coreea de Sud şi Japonia

Testul sistemului "Haeil-5-23", un nume pe care Coreea de Nord l-a dat dronelor sale subacvatice cu capacitate nucleară, a fost efectuat de Ministerul Apărării în apele din largul coastei sale estice, a precizat raportul, fără a preciza data.

Purtătorul de cuvânt al ministerului a acuzat Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia că "devin frenetice" cu exerciţiile militare, avertizând asupra unor "consecinţe catastrofale".

Forţele navale ale celor trei ţări au desfăşurat de luni până miercuri exerciţii militare, alături de portavionul american Carl Vinson, ca parte a eforturilor de a-şi îmbunătăţi răspunsurile la ameninţările nucleare şi cu rachete în continuă evoluţie ale Phenianului.

Supranumit "Haeil", care înseamnă tsunami, noul sistem de drone ar fi fost testat pentru prima dată în martie 2023, iar presa de stat a declarat că acesta ar fi destinat să efectueze atacuri pe furiş în apele inamice şi să distrugă grupuri de atac navale şi porturi operaţionale majore prin crearea unui val radioactiv printr-o explozie subacvatică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici