Coreea de Nord ameninţă cu represalii Coreea de Sud şi SUA

Coreea de Nord a ameninţat Coreea de Sud şi Statele Unite că va riposta cu armele sale "nucleare" dacă se va simţi vizată de manevrele americano-coreene care încep luni, potrivit unui comunicat publicat duminică de agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

110 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă cu represalii Coreea de Sud şi SUA

Coreea de Nord ameninţă cu represalii Coreea de Sud şi SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă imperialiştii americani şi banda (preşedintelui Coreei de Sud) Lee Myung-Bak ameninţă Republica Populară Democratică a Coreei (de Nord) cu armele lor nucleare, vom acţiona prin represalii cu arme nucleare", a declarat un purtător de cuvânt militar nord-coreean citat de KCNA.

"Dacă ne ameninţă cu rachete, vom reacţiona cu rachetele noastre", a adăugat purtătorul de cuvânt, denunţând "exerciţii în vederea unui război nuclear".

Coreea de Sud şi Statele Unite au informat, în iulie, Phenianul cu privire la organizarea de exerciţii militare comune.

Cel puţin 10.000 de militari americani sunt aşteptaţi să participe la aceste manevre, care încep luni.

Exerciţiile - Ulchi Freedom Guardian (UFG) - prevăd simulări pe calculator menite să amelioreze capacitatea Statelor Unite de a apăra Coreea de Sud în caz de atac.

Ele sunt prevăzute să dureze până la 27 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici