Coreea de Nord ameninţă cu "un contraatac fără milă" în cazul unei intruziuni în apele teritoriale

Coreea de Nord va riposta printr-un "contraatac militar fără milă" în faţa oricărei intruziuni în spaţiul său maritim, a anunţat, duminică, guvernul de la Phenian, într-un comunicat difuzat de agenţia oficială KCNA.

38 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă cu "un contraatac fără milă" în cazul unei intruziuni în apele teritoriale

Coreea de Nord ameninţă cu "un contraatac fără milă" în cazul unei intruziuni în apele teritoriale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"DPRK (Coreea de Nord) va întreprinde un contraatac militar fără milă la cea mai mică tentativă de pătrundere în spaţiul său maritim, în viitor", precizează comunicatul, publicat de ziarul partidului comunist, Rodong Sinmun, şi preluat de KCNA.

Avertismentul nord-coreean a fost publicat la cinci zile după ce Phenianul a bombardat insula sud-coreeană Yeonpyeong, atacul provocând moartea a patru persoane.

"Provocările (Coreei de Sud) se înscriu în cadrul programului lor brutal de apărare a liniei lor de demarcaţie", adaugă comunicatul oficial.

Phenianul nu recunoaşte traseul "liniei de demarcaţie", care trasează frontiera maritimă dintre Nord şi Sud şi a fost stabilită de ONU după războiul din Coreea (1950 - 1953).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici