Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu război nuclear în cazul unei agresiuni

Coreea de Nord a ameninţat sâmbătă Statele Unite, cu ocazia unei sărbători naţionale, că este pregătită să riposteze cu "atacuri nucleare" la orice eventuală agresiune americană, în contextul avertismentelor lansate de Administraţia Donald Trump.

7980 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu război nuclear în cazul unei agresiuni

Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu război nuclear în cazul unei agresiuni

Avertismentul regimului Kim Jong-Un intervine în contextul în care Coreea de Nord marchează sâmbătă împlinirea a 105 ani de la naşterea fondatorului naţiunii, Kim Il-Sung.

O paradă de amploare se desfăşoară sâmbătă la Phenian şi există speculaţii că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea ordona efectuarea unui nou test atomic militar. Donald Trump, preşedintele SUA, a avertizat că ar putea lansa un atac preventiv împotriva Coreei de Nord şi a trimis în zonă un portavion şi flota de escortă. Un atac american ar atrage risposte ale Coreei de Nord cel puţin asupra Coreei de Sud şi Japoniei.

Printre piesele de armament prezentate la parada de la Phenian se numără noi rachete balistice intercontinentale.

"Suntem pregătiţi să ripostăm cu un război total", a declarat, potrivit BBC, Choe Ryong-Hae, considerat adjunctul liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

"Suntem pregătiţi să ripostăm cu atacuri nucleare la orice atac nuclear", a avertizat el.

Potrivit experţilor, Coreea de Nord are rachete balistice intercontinentale şi a efectuat o serie de teste nucleare militare. Însă este puţin probabil ca regimul stalinist de la Phenian să fi reuşit fabricarea unui focos atomic care să poată fi montat într-o rachetă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici