Coreea de Nord ar putea lansa rachete în Marea Galbenă

Seulul se aşteaptă la provocări din partea Phenianului, cum ar fi tiruri cu rachetă cu rază scurtă de acţiune în Marea Galbenă, în apropiere de frontiera maritimă cu Coreea de Sud, scrie vineri presa locală.

13 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ar putea lansa rachete în Marea Galbenă

Coreea de Nord ar putea lansa rachete în Marea Galbenă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficiali sud-coreeni consideră că astfel de tiruri sunt posibile, având în vedere că Phenianul a anunţat recent suspendarea tuturor acordurilor politice şi militare cu Seulul, potrivit cotidianului sud-coreean Chosun Ilbo şi agenţiei Yonhap.

Regimul comunist a anunţat de asemenea, la sfârşitul lui ianuarie, că nu mai recunoaşte frontiera maritimă cu Coreea de Sud, stabilită în Marea Galbenă şi care a constituit scena unor confruntări în 1999 şi 2002.

Phenianul nu a recunoscut niciodată această linie de demarcaţie stabilită unilateral de forţele ONU conduse de Statele Unite, după războiul din Coreea (1950-1953).

Relaţiile dintre cele două Corei s-au deteriorat de la preluarea puterii, la Seul, de către preşedintele Lee Myung-bak, un conservator care promovează o politică fermă faţă de regimul liderului nord-coreean Kim Jong-Il.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici