Coreea de Nord avertizează că va reacţiona dacă Statele Unite vor relua exerciţiile militare

Ministrul de Externe al Coreei de Nord a avertizat, vineri, că în cazul în care Statele Unite vor relua exerciţiile militare din regiune după Olimpiada de Iarnă de la Pyeongchang, atunci Phenianul va reacţiona, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

747 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord avertizează că va reacţiona dacă Statele Unite vor relua exerciţiile militare

Coreea de Nord avertizează că va reacţiona dacă Statele Unite vor relua exerciţiile militare

”Ori de câte ori au avut loc astfel de exerciţii militare, pacea şi securitatea din Peninsula Coreea au fost grav ameninţate, iar neîncrederea şi confruntarea dintre cele două Corei au ajuns la apogeu”, se arată într-o scrisoare transmisă către ONU de către ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho.

Oficialul nord-coreean a declarat că Phenianul va depune ”toate eforturile pentru a îmbunătăţi relaţiile inter-coreene pe viitor”, însă a avertizat că ţara sa nu va privi nepăsătoare în cazul în care vor avea loc acte ameninţătoare.

Declaraţiile ministrului de Externe de la Phenian au fost făcute în contextul în care, în urmă cu o lună, SUA şi Coreea de Sud au anunţat că vor amâna exerciţiile militare comune anuale până după Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, care vor începe săptămâna viitoare.

”Faptul că a am ajuns la un punct de cotitură pentru pace, stabilitate şi reconciliere naţională în Peninsula Coreeană se datorează în întregime iubirii nobile pentru naţiune a respectatului tovarăş Kim Jong-un. Cu toate acestea, autorităţile americane induc în eroare opinia publică, ca şi cum dialogul inter-coreean este rezultatul sancţiunilor dure şi al presiunilor asupra ţării noastre”, a adăugat Ri Yong Ho.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici