Coreea de Nord avertizează că Washingtonul va regreta profund abordarea faţă de Phenian

Coreea de Nord a criticat, vineri, noua strategie de securitate naţională a Statelor Unite, ameninţând Washingtonul că va regreta politica beligerantă faţă de Phenian, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1568 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord avertizează că Washingtonul va regreta profund abordarea faţă de Phenian

Coreea de Nord avertizează că Washingtonul va regreta profund abordarea faţă de Phenian

La începutul acestei săptămâni, preşedintele SUA, Donald Trump, a făcut publică noua strategie de securitate naţională, în care a promis să răspundă cu forţă în faţa ameninţărilor nucleare lansate de Coreea de Nord.

Drept reacţie, Ministerul nord-coreean de Externe a condamnat această abordare şi a precizat că strategia SUA conţine ”natura criminală a lui Trump”.

”Raportul arată în mod deschis aspiraţiile Washingtonului de a ne ataca. Din moment ce SUA şi-a stabilit ca obiectiv de politică de securitate distrugerea noastră militară, vom face SUA să regrete amarnic strategia lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, citat de agenţia KCNA.

”Comunitatea internaţională ar trebui să fie conştientă de schema lui Trump de a declanşa un război nuclear în Peninsula Coreea şi ar trebui să îşi dea seama de intenţiile reale ale lui Trump, dincolo de oferta de dialog a Washingtonului. Trump are intenţii rele şi ridiculizează lumea”, a adăugat oficialul nord-coreean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici