Coreea de Nord, bănuită de cercetătorii Symantec şi Kaspersky Lab că ar avea legătură cu atacul cibernetic WannaCry

Cercetătorii Symantec şi Kaspersky Lab au declarat pentru Reuters că ar putea exista o legătură între Coreea de Nord şi atacul cibernetic WannaCry, aceştia precizând că au fost identificate dovezi tehnice în acest sens.

3500 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord, bănuită de cercetătorii Symantec şi Kaspersky Lab că ar avea legătură cu atacul cibernetic WannaCry

Coreea de Nord, bănuită de cercetători că ar avea legătură cu atacul cibernetic WannaCry

Cercetătorii în domeniul securităţii informatice au identificat dovezi tehnice despre care ar putea fi o legătură între Coreea de Nord şi atacul cibernetic WannaCry, care a afectat, la nivel global, peste 300.000 de computere din 150 de ţări.

Companiile Symantec şi Kaspersky Lab au anunţat luni că anumite coduri din versiunile anterioare ale software-ului WannaCry apar şi în unele programe utilizate de Lazarus Group, pe care cercetătorii din mai multe companii i-au identificat ca făcând parte dintr-o operaţiune de hacking nord-coreeană.

”Acesta este cel mai bun indiciu pe care l-am găsit până acum cu privire la originea WannaCry”, a declarat cercetătorul Kaspersky Lab Kurt Baumgartner pentru Reuters.

Ambele companii au precizat însă că este prematur pentru a stabili dacă Coreea de Nord a fost implicată în atacuri, doar în baza unor informaţii publicate pe Twitter de către cercetătorul Google Neel Mehta.

Cele două companii au precizat că trebuie să mai studieze codurile şi au cerut sprijin pentru realizarea analizei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici