India solicită Curţii Internaţionale de Justiţie să interzică Pakistanului executarea unui presupus spion

India a solicitat Curţii Internaţionale de Justiţie ca Pakistanul să sisteze execuţia unui cetăţean indian suspectat de spionaj de către Admistraţia de la Islamabad, informează Reuters.

306 afișări
Imaginea articolului India solicită Curţii Internaţionale de Justiţie să interzică Pakistanului executarea unui presupus spion

India solicită Curţii Internaţionale de Justiţie să interzică Pakistanului executarea unui presupus spion

Acest caz a condus la escaladarea tensiunilor dintre cele două state vecine ce deţin arme nucleare.

India a argumentat în cadrul unei audieri anterioare, că Pakistanul a încălcat Convenţia de la Viena cu privire la relaţii consulare, prin interzicerea dreptului bărbatului condamnat de a avea acces la asistenţă legală.

Audierile de luni s-au concentrat pe solicitarea Indiei pentru aşa-zisele ”măsuri provizorii”, ce pot fi garantate pe termen scurt pentru a asigura că o dispută între două state nu se deterioarează pe de-a întregul în timpul proceduriilor la CIJ, care se întind de obicei pe durata a mai mulţi ani.

Kulbhushan Sudir Jadhav, un fost ofiţer naval indian, a fost arestat în martie 2016 în provincia pakistaneză Baluchistan. În Baluchistan există un conflict de lungă durată între forţele de securitate pakistaneze şi mişcările separatiste militante.

Potrivit Islamabadului, Jadhav a mărturisit că ar fi fost delegat de servicile de informaţii din India cu plănuirea, coordonarea şi organizarea unor activităţi de spionaj şi sabotaj în Baluchistan, ”cu scopul de a destabiliza războiul împotriva Pakistanului”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici