Coreea de Nord confirmă viitorul summit dintre Kim Jong-Un şi Vladimir Putin

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un va face o vizită oficială în Rusia, pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, conform informaţiilor publicate de agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

986 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord confirmă viitorul summit dintre Kim Jong-Un şi Vladimir Putin

Coreea de Nord confirmă viitorul summit dintre Kim Jong-Un şi Vladimir Putin

Vizita liderului nord-coreean a fost anunţată iniţial de presa rusă, fără o confirmare din partea Coreei de Nord.

În cadrul vizitei la Moscova, Kim Jong-Un va încerca să consolideze susţinerea străină pentru planurile sale de dezvoltare economică, în contextul în care negocierile cu Statele Unite au stagnat în urma eşecului de la summitul din Vietnam dintre Kim Jong-Un şi preşedintele american Donald Trump.

KCNA a transmis că vizita va avea loc „în curând”, fără să ofere mai multe detalii în ceea ce priveşte data sau locaţia.

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, a transmis luni că întâlnirea dintre cei doi lideri va avea loc până la finalul lunii aprilie.

Unul dintre consilierii liderului nord-coreean, Kim Chang Son, a fost văzut duminică în oraşul rus Vladivostok, relatează agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, ridicând posibilitatea ca summitul dintre cei doi să aibă loc în perioada 24-25, în oraşul din Extremul Orient rus.

Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat acum şase săptămâni în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul îşi schimbă atitudinea. Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie. Summitul din Vietnam s-a încheiat brusc, fără rezultate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici