Coreea de Nord consideră că extinderea protecţiei nucleare americane este o declaraţie de război

Presa nord-coreeană de miercuri afirmă că promisiunea americană de extindere a protecţiei nucleare oferite Coreei de Sud şi Japoniei, ca reacţie la ameninţările militare ale Phenianului, ar reprezenta o declaraţie de război nuclear, relatează Fox News.

11 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord consideră că extinderea protecţiei nucleare americane este o declaraţie de război

Coreea de Nord consideră că extinderea protecţiei nucleare americane este o declaraţie de război (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comentariile publicate de oficiosul Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord reprezintă cea mai recentă expresie a ceea ce devine din ce în ce mai frecvent o critică la adresa intenţiei Statelor Unite de a-şi extinde protecţia nucleară asupra aliaţilor lor din Asia.

Articolul, preluat de agenţia oficială de presă nord-coreeană, critică totodată viziunea preşedintelui Barack Obama privind o lume fără arme nucleare, exprimată în aprilie, calificând-o drept "minciună".

"Dacă Statele Unite doresc cu adevărat dezarmarea nucleară, ar trebui să dea un exemplu în acest sens făcând ele acest lucru", se arată în comentariul citat.

Reprezentantul special al SUA în Coreea de Nord, Stephen Bosworth, afirma, marţi seara, că Statele Unite vor face ceea ce este necesar pentru securitatea aliaţilor lor, dar nu intenţionează să invadeze Coreea de Nord sau să răstoarne prin forţă Guvernul de la Phenian.

Între timp, Rusia a obţinut informaţii cu privire la planurile Coreei de Nord de a lansa o rachetă balistică, dar nu ştie când ar urma să aibă loc acest lucru, potrivit agenţiei de presă Interfax, care citează, miercuri, o sursă militară de rang înalt.

Recent, Coreea de Sud a afirmat că Nordul se pregăteşte să testeze o rachetă cu rază lungă de acţiune capabilă să atingă teritoriul Statelor Unite şi rachete cu rază medie de acţiune care ar putea lovi Coreea de Sud sau Japonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici