Coreea de Nord deschide din nou focul. 60 de proiectile de artilerie spre o insulă sud-coreeană

Tensiunea dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud creşte din nou. Phenianul a tras 60 de obuze de artilerie asupra insulei sud-coreene Yeonpyeong, au anunţat surse militare de la Seul.

515 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord deschide din nou focul. 60 de proiectile de artilerie spre o insulă sud-coreeană

Coreea de Nord deschide din nou focul. 60 de proiectile de artilerie spre o insulă sud-coreeană

Armata nord-coreeană a tras sâmbătă peste 60 de focuri de artilerie în apropierea insulei Yeonpyeong, a declarat armata Seulului, conform AFP.

"Forţele nord-coreene au executat tiruri de artilerie cu peste 60 de cartuşe din zona de nord-vest a insulei Yeonpyeong astăzi”, a precizat Statul Major de la Seul într-un comunicat.

Vineri, Coreea de Sud a reacţionat la mai multe tiruri ale Phenianului şi a tras la rândul său obuze de artilerie.

Trupele de la Seul "au efectuat un exerciţiu cu proiectile de război de la tunurile autopropulsate K9", anunţase agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Recentul schimb de artilerie între Coreea de Nord şi Coreea de Sud este primul din noiembrie anul trecut, când cele două ţări s-au retras dintr-un acord de evitare a incidentelor militare, în vigoare din 2018.

Între timp, liderul nord-coreean Kim Jong-un a cerut o creştere a producţiei de lansatoare de rachete în timpul unei vizite la o fabrică de armament, în vederea pregătirii unei „confruntări militare” cu Coreea de Sud şi Statele Unite, a relatat în ultimele ore agenţia de stat Kcna. Aceasta pe fondul creşterii tensiunilor internaţionale, Casa Albă susţinând că Phenianul a furnizat Moscovei rachete balistice şi sisteme de lansare folosite în atacurile majore împotriva Ucrainei din ultimele zile.

Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste cu rachete balistice în 2023, încălcând mai multe rezoluţii ale ONU care le interzic. De asemenea, şi-a consacrat statutul de putere nucleară în Constituţie şi a testat cu succes Hwasong-18, cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală din arsenalul său şi capabilă să atingă Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici