Coreea de Nord dispune de arme bacteriologice, susţine Seulul

Coreea de Nord dispune de 13 tipuri de virusuri şi bacterii pe care le-ar putea utiliza pentru armele bacteriologice şi deţine deja până la 5.000 de tone de arme chimice, a afirmat, luni, Ministerul sud-coreean al Apărării.

94 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord dispune de arme bacteriologice, susţine Seulul

Coreea de Nord dispune de arme bacteriologice, susţine Seulul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statul comunist posedă unul dintre cele mai importante stocuri de arme chimice şi biologice din lume, susţine ministerul, într-un raport transmis Parlamentului.

Holera, febra galbenă, febra tifoidă, tifosul sau dizenteria ar putea fi folosite de Phenian în cadrul unui război bacteriologic, adaugă ministerul.

Acuzaţiile conform cărora regimul nord-coreean ar dispune, pe lângă programul său nuclear, de un arsenal chimic şi biologic nu reprezintă o noutate, însă informaţiile ministerului sunt mai detaliate decât de obicei.

Deja în iunie, International Crisis Group (ICG) avertizase că Phenianul reprezintă nu numai un pericol nuclear, ci posedă şi un important stoc de arme chimice şi bacteriologice.

Centrul de reflecţie cu sediul la Bruxelles estima totodată că aceste arme ar putea fi adaptate unei rachete.

Potrivit, ICG, arsenalul Coreei de Nord mai include şi gaz sarin şi gaz muştar, fosgen, gaz tabun şi alţi agenţi neurotoxici care ar putea fi lansaţi din avion, cu racheta sau cu ajutorul tirurilor de artilerie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici