Kim Jong-un impune starea de urgenţă şi carantinează un oraş, după ce Coreea de Nord a raportat primul caz oficial de COVID-19

  • Coreea de Nord a raportat, sâmbătă, primul caz de COVID-19, la o persoană care s-a întors ilegal în ţară pe 19 iulie, a informat, duminică, agenţia de ştiri KCNA.
  • Kim Jong-un impune carantinarea oraşului Kaesong, numind situaţia „critică”.
8056 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un impune starea de urgenţă şi carantinează un oraş, după ce Coreea de Nord a raportat primul caz oficial de COVID-19

Kim Jong-un impune starea de urgenţă şi carantinează un oraş, după ce Coreea de Nord a raport primul caz oficial de COVID-19

UPDATE: Kim Jong-un impune starea de urgenţă şi carantinează un oraş

Kim a declarat  stare de urgenţă şi a impus un carantinarea oraşului de frontieră Kaesong, numindu-l „o situaţie critică în care virusul vicios s-ar putea spune că a intrat în ţară”, a raportat agenţia de ştiri KCNA.

Potrivit KCNA, o persoană care a trecut ilegal în Coreea de Sud în urmă cu trei ani s-a întors peste graniţa fortificată care împarte cele două ţări cu simptome care sugerează Covid-19.

Kim Jong-un impune carantinarea oraşului Kaesong, numind-l „situaţie critică”.

Coreea de Nord - Primul caz oficial de COVID-19

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a convocat sâmbătă o reuniune de urgenţă cu liderii politici ai ţării pentru a discuta „un eveniment de urgenţă, care s-a întâmplat în oraşul Kaesong”, a anunţat KCNA, citată de Reuters.

Oraşul Kaesong a fost plasat în carantină totală, după ce o persoană suspectată de a fi infectată cu coronavirusul „a trecut ilegal” graniţa, a anunţat liderul nord-coreean Kim Jong-un după întâlnire.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un a declarat recent că ţara sa a prevenit răspândirea infecţiei cu noul coronavirus şi menţine o situaţie stabilă a numărului de cazuri de infectare.

Totuşi, există rapoarte neoficiale realizate de către organizaţii internaţionale care arată că realitatea este alta.

Din păcate, nord-coreenii au de suferit întrucât graniţele sunt închise de la finalul lunii ianuarie, iar vaccinuri şi alte medicamente au rămas depozitate în afara graniţei.

Coreea de Nord şi-a închis graniţele pe 30 ianuarie şi a pus mii de oameni în izolare acum 6 luni. Liderul totalitar oferă laurii pentru aşa-declaratul „succes răsunător” împotriva noului coronavirus conducerii partidului, conform KCNA.

Crucea Roşie şi-a trimis o serie de voluntari în zona de graniţă, pentru a implementa mai multe măsuri de prevenţie a infectării cu noul coronavirus, aceasta declarând că există, totuşi, rapoarte neconfirmate privind focarele de infecţie din ţară. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici