Coreea de Nord se pregăteşte pentru lansarea unui nou test nuclear

Serviciile secrete din Coreea de Sud au detectat semnale că regimul nord-coreean ar pregăti un nou test nuclear, a declarat preşedintele sud-coreean, Park Geun-hye, citat de BBC News online.

2450 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord se pregăteşte pentru lansarea unui nou test nuclear

Coreea de Nord se pregăteşte pentru lansarea unui nou test nuclear

Preşedintele sud-coreean, Park Geun-hye, citat de BBC, a declarat că au fost detectate semnale care par sa indice că regimul nord-coreean ar pregăti un nou test cu arme nucleare, al cincilea astfel de test demarat până acum de statul nord-coreean.

Oficialul sud-coreean nu a oferit mai multe informaţii cu privire la natura acestor semnale, dar a ordonat forţelor armate să fie pregătite, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.

Aceste informaţii apar după ce presa locală a raportat intensificarea activităţii la baza de teste de la Punggye-ri, unde au avut loc testele precedente.

Un al cincilea test nuclear ar fi o nouă sfidare din partea regimului de la Phenian faţă de sancţiunile impuse luna trecută de Naţiunile Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici