Coreea de Nord şi-a retras personalul din biroul de legătură cu Coreea de Sud după ce Statele Unite au impus noi sancţiuni

Coreea de Nord şi-a retras personalul din cadrul biroului comun de legătură cu Coreea de Sud, după ce Statele Unite au impus sancţiuni împotriva unor companii chineze care au încălcat regimul sancţiunilor la adresa regimului de la Phenian, a anunţat vineri Ministerul Unităţii de la Seul.

1238 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord şi-a retras personalul din biroul de legătură cu Coreea de Sud după ce Statele Unite au impus noi sancţiuni

Coreea de Nord şi-a retras personalul din biroul comun de legătură cu Coreea de Sud după ce Statele Unite au impus noi sancţiuni

Potrivit autorităţilor de la Seul, citate de postul CNN, decizia părţii nord-coreene a fost luată "în urma instrucţiunilor primite de la o autoritate superioară".

Coreea de Nord a transmis însă că nu ar avea nimic împotrivă dacă reprezentanţii Seulului "ar rămâne" să activeze în cadrul biroului de legătură, care este situat la Kaesong, la nord de zona demilitarizată dintre cele două Corei.

Phenianul a mai anunţat că va notifica Seulul cu privire la "alte chestiuni practice în viitor".

Biroul de legătură a fost înfiinţat în urma primului summit între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, care s-a desfăşurat anul trecut în zona demilitarizată.

Ministerul Unităţii din Coreea de Sud a transmis că Seulul regretă decizia de retragere din cadrul biroului de legătură şi a îndemnat Coreea de Nord să revină asupra deciziei şi să continue eforturile pentru a ajunge la un acord de pace complet.

Până în acest moment, Coreea de Nord nu a emis a niciun comunicat privind această situaţie.

Joi, Statele Unite au sancţionat două companii chineze care au ajutat Coreea de Nord să eludeze sancţiunile internaţionale şi americane impuse în legătură cu programul nuclear şi balistic, acestea fiind primele sancţiuni inmpuse de SUA la adresa unor firme cu legături cu Phenianul după summitul eşuat de la Hanoi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici