Coreea de Nord testează cu succes o nouă rachetă de înaltă precizie

Coreea de Nord a testat cu succes o nouă rachetă tactică de înaltă precizie, a anunţat vineri agenţia oficială nord-coreeană KCNA, subliniind "progrese" semnificative înregistrate de acest stat în domeniul apărării.

680 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord testează cu succes o nouă rachetă de înaltă precizie

Coreea de Nord testează cu succes o nouă rachetă de înaltă precizie - KCNA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Testul acestei arme noi, care a fost "realizată sub controlul personal al (liderului nord coreean) Kim Jong-un", a fost un succes total, a adăugat KCNA.

Până în prezent nu se cunoaşte dacă Coreea de Nord ar deţine un arsenal de rachete ghidate, însă o analiză recentă a filmelor de propagandă demonstrează că acest stat a achiziţionat o variantă a rachetei de croazieră rusă, de tip KH-35.

De la începutul lui mai, imagini din satelit analizate de Institutul americano-coreean al Universităţii Johns Hopkins au arătat că Phenianul a testat sistemul de propulsie al unei sau mai multor rachete balistice intercontinentale (ICBM).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici