Coreea de Nord trimite ajutoare pentru sute de familii afectate de o epidemie intestinală

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi alţi oficiali de rang înalt au pregătit ajutoare pentru a le trimite la 800 de familii afectate de o epidemie intestinală neidentificată, a relatat vineri presa de stat, citată de Reuters.

656 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord trimite ajutoare pentru sute de familii afectate de o epidemie intestinală

Coreea de Nord trimite ajutoare pentru sute de familii afectate de o epidemie intestinală

Coreea de Nord a dezvăluit în această săptămână că se confruntă cu o „epidemie enterică acută”, pe lângă un focar de COVID care durează de câteva săptămâni.

„Oficialii... au pregătit medicamente, alimente şi produse de strictă necesitate zilnică necesare pentru tratarea epidemiei şi pentru o viaţă stabilă pentru a oferi ajutor populaţiei din oraşul Haeju şi din comitatul Kangryong (din provincia Hwanghae de Sud)”, a anunţat Agenţia Centrală de Ştiri din Coreea (KCNA).

Provincia Hwanghae de Sud este o regiune agricolă cheie a Coreei de Nord, iar epidemia a stârnit îngrijorări că s-ar putea adăuga la penuria cronică de alimente pe fondul valului de infecţii COVID-19.

Coreea de Nord a raportat un număr de pacienţi cu simptome de febră, mai degrabă decât cazuri confirmate de COVID, posibil din cauza lipsei capacităţii de testare.

KCNA a raportat vineri încă 23.160 de persoane cu simptome de febră, ridicând numărul total din ţară de la sfârşitul lunii aprilie la peste 4,58 milioane. Bilanţul deceselor legate de epidemie se ridică la 73.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici