Coreea de Nord va lansa primul său satelit de spionaj

Coreea de Nord va lansa în iunie primul său satelit militar de recunoaştere pentru monitorizarea activităţilor militare ale SUA, a anunţat marţi presa de stat KCNA.

500 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord va lansa primul său satelit de spionaj

Coreea de Nord va lansa primul său satelit de spionaj

Într-o declaraţie transmisă de agenţia de presă KCNA, Ri Pyong Chol, vicepreşedintele Comisiei Militare Centrale a Partidului Muncitorilor, aflat la putere, a denunţat exerciţiile militare comune ale Statelor Unite şi Coreei de Sud, care arată în mod deschis "ambiţia lor nesăbuită de agresiune".

Forţele americane şi sud-coreene au desfăşurat diverse exerciţii de antrenament în ultimele luni, după ce multe exerciţii au fost reduse pe fondul restricţiilor COVID-19 şi al speranţelor privind eforturile diplomatice cu Coreea de Nord, relatează Reuters.

Ri a declarat că exerciţiile au impus Phenianului să dispună de "mijloace capabile să adune informaţii despre actele militare ale inamicului în timp real".

Coreea de Nord, ţară înarmată nuclear, a declarat că a finalizat dezvoltarea primului său satelit militar de spionaj, iar liderul Kim Jong Un a aprobat ultimele pregătiri pentru lansare.

Declaraţia nu a specificat data exactă a lansării, dar Coreea de Nord a notificat Japonia cu privire la lansarea planificată între 31 mai şi 11 iunie, ceea ce a determinat Tokyo să îşi pună în alertă sistemele de apărare împotriva rachetelor balistice.

Japonia a declarat că va doborî orice proiectil care îi ameninţă teritoriul.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat luni că orice lansare nord-coreeană care foloseşte tehnologia rachetelor balistice, inclusiv cele folosite pentru a pune pe orbită un satelit, ar încălca mai multe rezoluţii ale Naţiunilor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici