Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă din cauza unor aparate de zbor din China şi Rusia

Coreea de Sud şi-a mobilizat avioanele de luptă după ce mai multe avioane de război din China şi Rusia au intrat în zona sa de apărare aeriană, potrivit Sky News.

509 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă din cauza unor aparate de zbor din China şi Rusia

Armata sud-coreeană a anunţat că două avioane de luptă chinezeşti şi şase avioane ruseşti au intrat miercuri în zona sa de apărare aeriană.

Statul Major Întrunit (JCS) de la Seul a declarat că cele două bombardiere chinezeşti H-6 au intrat şi au ieşit în mod repetat din Zona de Identificare a Apărării Aeriene a Coreei (KADIZ) din largul coastelor de sud şi nord-est ale Coreei de Sud începând de la ora 5.50.

Ele au reintrat în zonă câteva ore mai târziu dinspre Marea Japoniei, cunoscută în Coreea de Sud sub numele de Marea de Est, împreună cu avioanele de război ruseşti, inclusiv bombardiere TU-95 şi avioane de luptă SU-35, şi au plecat după 18 minute în KADIZ, a precizat JCS.

Avioanele nu au încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud, au precizat autorităţile coreene.

O zonă de apărare aeriană este o porţiune în care ţările cer ca aeronavele străine să ia măsuri speciale pentru a se identifica. Spre deosebire de spaţiul aerian al unei ţări, nu există norme internaţionale care să reglementeze zonele de apărare aeriană.

Moscova nu recunoaşte zona de apărare aeriană a Coreei. Totodată, Beijingul susţine că nu este vorba despre un spaţiu aerian teritorial şi că toate ţările ar trebui să se bucure de libertatea de mişcare în zona menţionată. China şi Rusia au anunţat anterior că avioanele lor de război fac exerciţii comune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici