Coreea de Sud s-a pregătit de luptă după ce avioane chineze şi ruseşti au intrat în zona de apărare aeriană fără acord

  • Coreea de Sud a declarat marţi că a pregătit avioane de luptă ca răspuns la pătrunderea în zona de identificare a apărării aeriene din Coreea de Sud a 19 avioane militare ruseşti şi chineze.
  • Armata sud-coreeană a trimis luptătorii forţelor aeriene pentru a lua măsuri tactice.
1949 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud s-a pregătit de luptă după ce avioane chineze şi ruseşti au intrat în zona de apărare aeriană fără acord

Coreea de Sud a pregătit avioane de luptă după ce avioane chineze şi ruseşti au intrat în zona de apărare aeriană fără acord

Patru avioane de război chineze au pătruns în zona de identificare a apărării aeriene din Coreea (KADIZ), urmate de 15 avioane ruseşti, potrivit şefilor de stat major din Coreea de Sud (JCS), a notat Reuters.

Armata sud-coreeană a declarat că armata chineză a informat Coreea de Sud că avioanele sale efectuează antrenamente de rutină, înainte ca avionul chinez să intre în KADIZ.

„Acest incident pare a fi un exerciţiu militar comun între China şi Rusia, dar necesită o analiză suplimentară”, a declarat JCS într-un comunicat.

În iulie anul trecut, avioanele de război sud-coreene au lansat sute de focuri de avertizare împotriva avioanelor militare ruseşti pe o patrulă aeriană comună cu China, când au intrat în spaţiul aerian sud-coreean.

Coreea de Sud şi Japonia, care amândouă au amestecat avioane pentru a intercepta patrula la acea vreme, au acuzat Rusia şi China că au încălcat spaţiul aerian. Rusia şi China au negat acest lucru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici