Coreea de Sud a urmărit un balon nord-coreean depistat în spaţiul său aerian

Armata Coreei de Sud a urmărit un balon nord-coreean care a pătruns câteva ore în spaţiul aerian al ţării, însă autorităţile aeronautice nu cred că dispozitivul a reprezentat vreun pericol, informează agenţia Reuters.

826 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud a urmărit un balon nord-coreean depistat în spaţiul său aerian

Balonul nord-coreean a pătruns, duminică, în spaţiul aerian sud-coreean, a anunţat luni Ministerul Apărării de la Seul, precizând că au fost luate măsuri, fără a oferi detalii.

Aparatul a ieşit după câteva ore din spaţiul aerian sud-coreean, iar autorităţile militare cred că era un balon meteorologic, nu de recunoaştere, a afirmat un oficial de la Seul, sub protecţia anonimatului, conform agenţiei de presă Yonhap.

Incidentul raportat de Seul intervine după ce armata americană a doborât sâmbătă un balon de recunoaştere al Chinei depistat în spaţiul aerian al Statelor Unite.

Relaţiile sunt tensionate între Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Regimul de la Phenian a efectuat numeroase teste balitice în 2022, în timp ce armata sud-coreeană efectuează exerciţii comune cu Statele Unite. Cinci drone nord-coreene au fost depistate în decembrie 2022 în spaţiul aerian sud-coreean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici