Coreea de Sud anunţă „manevre la scară largă” în Marea Galbenă

Statul Major informează că de astăzi şi până pe 27 octombrie se cva desfăşura un „exerciţiu maritim de pregătire pentru provocările inamice”.

287 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud anunţă „manevre la scară largă” în Marea Galbenă

Coreea de Sud anunţă „manevre la scară largă” în Marea Galbenă

Marina sud-coreeană a anunţat că va efectua manevre „la scară largă” în Marea Galbenă, de astăzi şi până pe 27 octombrie, anunţ care vine la doar câteva ore după schimbul „amabilităţi” dintre Seul şi Phenian.

Acesta va fi un „exerciţiu maritim de pregătire pentru provocările inamice”, a spus Statul Major Sud-coreean, manevre la care participă şi armata sud-coreeană, forţele aeriene şi paza de coastă, precum şi trupele americane.

Exerciţiile se vor desfăşura în zona aşa-numitei Northern Limit Line (NLL), linia ideală din Marea Galbenă, trasată de Naţiunile Unite, întotdeauna respinsă de Phenian, dar acceptată în schimb de guvernul de la Seul.

Participă aproximativ 20 de nave ale Marinei Sud-coreene, inclusiv fregate sau distrugătoare echipate cu sistemul de rachete Aegis, nave de pază de coastă şi avioane de luptă F-15 şi F-16 ale Forţelor Aeriene şi, pe partea SUA, elicoptere Apache sau avioane de atac A-10.

Anunţul vine la doar câteva ore după ce cele două Corei au făcut schimb de focuri de avertizare în jurul NLL, acuzându-se reciproc.

Seulul a declarat că a detectat o navă comercială nord-coreeană care traversa NLL şi că una dintre bărcile sale de patrulare a răspuns „cu mesaje de avertizare şi de incendiu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici