Coreea de Sud evacuează mii de cercetaşi, majoritatea adolescenţi, înainte de taifun

Coreea de Sud a evacuat marţi majoritatea cercetaşilor adolescenţi din tabără, înaintea apropierii unui taifun, potrivit Reuters.

641 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud evacuează mii de cercetaşi, majoritatea adolescenţi, înainte de taifun

Sursa foto: Twitter

Peste 1.000 de autobuze au fost trimise pentru a-i muta pe cercetaşi din sud-vest, o regiune pe care taifunul Khanun este aşteptat să o lovească joi.

În tabăra de tabără, în apropiere de oraşul Buan, se aflau aproximativ 36.000 de participanţi, iar peste două treimi au plecat deja, a declarat reporterilor ministrul de interne Lee Sang-min.

Seulul şi provincia înconjurătoare Gyeonggi vor găzdui aproape jumătate dintre cercetaşi, iar restul se vor împrăştia în alte şase zone, a declarat Lee. Maşini de poliţie şi elicoptere vor escorta convoaiele spre siguranţă, a adăugat el.

Organizatorii sud-coreeni doresc să reducă la minimum orice alte probleme la concurs, prima întâlnire globală a cercetaşilor de la pandemie. De când a început evenimentul, săptămâna trecută, sute de participanţi s-au îmbolnăvit din cauza caniculei, declanşând critici din partea publicului şi a părinţilor privind lipsa de pregătire.

De asemenea, contingentul de cercetaşi britanici, cel mai mare al evenimentului, a plecat mai devreme, invocând, printre alte preocupări, condiţii sanitare şi calitatea slabă a alimentelor. A urmat grupul de cercetaşi din SUA.

„Este pentru prima dată în cei peste 100 de ani de Jamboree Mondiale ale Cercetaşilor când a trebuit să ne confruntăm cu provocări atât de complicate”, a declarat Ahmad Alhendawi, secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout.

În camping, cercetaşii au demontat corturile şi au împăturit foile, înainte de a-şi căra rucsacurile pentru a se urca în autobuze.

Taifunul Khanun, care a făcut deja ravagii în sudul Japoniei, se îndreaptă spre Coreea de Sud, aducând ploi abundente şi vânturi de până la 125 km/h începând de marţi dimineaţă, potrivit agenţiei meteorologice.

Se aşteaptă ca Khanun să lovească joi regiunile sudice ale Coreei de Sud înainte de a urca pe peninsulă, iar guvernul a ridicat alerta de taifun la cel mai înalt nivel, închizând unele drumuri, trasee montane şi plaje.

Preşedintele Yoon Suk Yeol va organiza o reuniune de urgenţă în cursul zilei de marţi pentru a revizui măsurile de minimizare a pagubelor provocate de taifun.

De asemenea, preşedintele a ordonat ca cercetaşii să fie evacuaţi fără probleme, a declarat un oficial din biroul lui Yoon.

„Prioritatea noastră principală este de a obţine succes a jamboree-ului în curs de desfăşurare”, a declarat oficialul reporterilor.

Polonia urmează să găzduiască următorul Jamboree Mondial al Cercetaşilor în 2027, dar preşedintele Andrzej Duda şi-a anulat planurile de a participa la ceremonia de închidere din acest an din cauza taifunului, a declarat un oficial de la Ambasada Poloniei din Seul.

O ceremonie de închidere, care va fi urmată de un concert K-pop, va avea loc acum sâmbătă pe Stadionul Cupei Mondiale de la Seul, a declarat marţi Ministerul Culturii.

Coreea de Sud a găzduit cu succes mai multe evenimente majore, inclusiv Jocurile Olimpice de vară şi de iarnă, precum şi organizarea în comun cu Japonia a Cupei Mondiale de fotbal. Oraşul portuar Busan candidează în prezent pentru a găzdui Expo în 2030.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici