Coreea de Sud: Protestele medicilor ridică alerta sanitară la nivelul maxim

Coreea de Sud a ridicat, vineri, nivelul de alertă sanitară la nivelul ,,sever”, pe măsură ce medicii stagiari continuă protestele în masă, informează Reuters.

1137 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud: Protestele medicilor ridică alerta sanitară la nivelul maxim

Coreea de Sud: Protestele medicilor ridică alerta sanitară la nivelul maxim

Prim-ministrul Coreei de Sud a anunţat că programul spitalelor publice va fi prelungit, pentru a răspunde la presiunea tot mai mare asupra sistemului medical, relevă sursa citată.

Aproape două treimi dintre medicii tineri din ţară şi-au dat demisia, pentru a protesta împotriva unui plan guvernamental de a admite mai mulţi studenţi la facultăţile de medicină, ceea ce a forţat spitalele să refuze pacienţi şi să anuleze anumite proceduri.

,,Funcţionarea instituţiilor medicale publice va fi ridicată la nivelul maxim", a declarat premierul Han Duck-soo la deschiderea unei reuniuni de gestionare a dezastrelor, potrivit Reuters.

Programul spitalelor publice va fi extins, iar acestea vor funcţiona atât în weekenduri, cât şi de sărbători, a spus el.

Până în prezent, peste 8.400 de medici s-au alăturat grevei, a precizat Ministerul Sănătăţii, echivalentul a aproximativ 64% din întregul număr de medici rezidenţi şi stagiari din Coreea de Sud.

Luni, mii de medici rezidenţi şi stagiari şi-au dat demisia în Coreea de Sud, aceştia invocând că noile angajări dorite prin intermediul unui plan guvernamental, ar creşte concurenţa şi ar scădea veniturile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici