Coreea de Sud şi SUA încep cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii ani

Coreea de Sud şi Statele Unite încep luni cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii ani, în contextul în care Coreea de Nord şi-a intensificat în ultimul timp testele cu rachete, informează Reuters.

1248 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud şi SUA încep cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii ani

Exerciţiile anuale sunt programate să se încheie la 1 septembrie şi au loc după ce preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a preluat funcţia în luna mai, a promis intensificarea acţiunilor de descurajare a Nordului.

Exerciţiile militare şi civile au ca scop îmbunătăţirea pregătirii ţării pentru a se potrivi cu modelele de război în schimbare, cu ameninţări cibernetice împotriva unor facilităţi cheie, cum ar fi fabricile de cipuri şi lanţurile de aprovizionare, a declarat Yoon.

Exerciţiile sunt cele mai mari din 2017, când au fost reduse din cauza COVID-19 în timp ce predecesorul lui Yoon a încercat să reia discuţiile cu Pyongyang, care a numit exerciţiile o repetiţie pentru invazie.

Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră de pe coasta de vest săptămâna trecută, după ce Coreea de Sud şi Statele Unite au dat startul antrenamentelor preliminare pentru exerciţii.

Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete într-un ritm fără precedent în acest an şi este pregătită să efectueze al şaptelea test nuclear în orice moment, au declarat oficialii de la Seul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici