Coreea de Sud şi SUA nu pot confirma vizita lui Kim Jong-Un în China, prima deplasare în străinătate a liderului nord-coreean, de la începerea mandatului

Guvernul Coreei de Sud şi preşedinţia Statelor Unite au anunţat, marţi, că nu pot confirma informaţiile privind o vizită a liderului nord-coreean Kim Jong-Un în China, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

732 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud şi SUA nu pot confirma vizita lui Kim Jong-Un în China, prima deplasare în străinătate a liderului nord-coreean, de la începerea mandatului

Coreea de Sud şi SUA nu pot confirma vizita lui Kim Jong-Un în China, prima deplasare în străinătate a liderului nord-coreean, de la începerea mandatului

Surse citate de presa sud-coreeană şi de cea japoneză au anunţat luni că liderul de la Phenian a fost transportat cu un tren special, prin provincia chineză Dandong.

"Guvernul nostru încearcă să înţeleagă temeinic situaţia, inclusiv dacă informaţiile sunt adevărate. Vizita preşedintelui Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, în China nu a fost verificată. Partea chineză nu a furnizat detalii în privinţa acestui lucru. Nu există suficiente dovezi circumstanţiale care să indice vizita lui Kim Jong-Un în China ... deşi nu poate fi exclusă această posibilitate", a precizat un oficial al Ministerului sud-coreean de Externe.

Raj Shah, un purtător de cuvânt al Casei Albe, a precizat că Washingtonul nu poate confirma că informaţiile prezentate în presă sunt adevărate şi că Administraţia Donald Trump se concentrează pe pregătirea summitului cu liderul nord-coreean din lunile următoare.

Presa de stat nord-coreeană nu a oferit nicio informaţie despre o eventuală vizită a lui Kim Jong-Un în China. În trecut, vizitele liderului de la Phenian au fost dezvăluite abia după încheierea acestora, din motive de securitate.

Ministerul chinez de Externe a precizat că nu are informaţiile necesare pentru a confirma vizita lui Kim Jong-Un sau a altui înalt oficial nord-coreean.

Dacă informaţiile se vor confirma, ar fi prima deplasare în străinătate a lui Kim Jong-Un de la începerea mandatului, în 2011.

Legăturile dintre Coreea de Nord şi China - cel mai important aliat şi susţinător economic - s-au deteriorat în mod semnificativ sub conducerea lui Kim Jong-Un, pe fondul dezvoltării programelor privind armele nucleare şi rachetele balistice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici