CORESPONDENŢĂ de la New York: Clădirea Consulatului României a rămas fără curent electric

Clădirea care adăposteste sediile reprezentanţelor diplomatice ale României la New York nu avea curent electric marţi, la 24 de ore de la trecerea uraganului Sandy, care a provocat inundaţii şi pene de curent într-o bună parte din Manhattan, transmite corespondentul MEDIAFAX la New York.

381 afișări
Imaginea articolului CORESPONDENŢĂ de la New York: Clădirea Consulatului României a rămas fără curent electric

CORESPONDENŢĂ de la New York: Clădirea Consulatului României a rămas fără curent electric

"Nu am avut curent astăzi, este o situaţie dificilă, în special pentru personalul instituţiilor care este lipsit de utilităţile de bază, şi pentru că nu putem comunica decât prin telefon" a declarat marţi seara, pentru MEDIAFAX, ambasadorul României la ONU, Simona Miculescu.

Clădirea de 16 etaje, situată la numărul 200 pe Strada 38 East, este proprietatea României şi adăposteşte sediile Consulatului României la New York, Misiunii diplomatice a României la ONU, Institutului Cultural Român la New York, precum şi reşedinţele funcţionarilor acestor instituţii şi ale familiilor lor. Serviciile consulare cu publicul se desfăşoară tot în această clădire.

Pana de curent care a afectat o zonă extinsă la sud de Strada 39 a fost cauzată de explozia unui transformator. Aceasta a condus şi la oprirea alimentării cu apă curentă şi, bineînţeles, la întreruperea funcţionării liftului, clădirea neavând generator propriu.

Miculescu s-a arătat încrezătoare în revenirea la normal a situaţiei în următoarele zile şi a apreciat atitudinea exemplară a autorităţilor americane în informarea populaţiei atât înainte, cât şi după uragan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici