Coridorul umanitar din Gaza se deschide din nou

Armata israeliană redeschide coridorul umanitar din Gaza. La fel ca luni şi marţi, coridorul, care le permite civililor să plece din nordul în sudul regiunii, este deschis timp de patru ore. Numeroşi oameni au utilizat traseul în ultimele două zile, anunţă israelienii.

137 afișări
Imaginea articolului Coridorul umanitar din Gaza se deschide din nou

Coridorul umanitar din Gaza se deschide din nou

Reprezentanţii Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) anunţă miercuri că a fost redeschis coridorul umanitar din Gaza.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Avichay Adraee, a spus că drumul Salah al Din, care leagă nordul şi sudul regiunii, va putea fi parcurs în siguranţă în intervalul orar 10:00-14:00, ora locală.

Palestinienii au fost îndemnaţi să plece cât mai rapid din nordul Fâşiei Gaza care este o zonă de conflict. Numeroase grupuri au folosit traseul în ultimele zile.

„Dacă vă pasă de dumneavoastră şi de cei dragi, îndreptaţi-vă spre sud conform instrucţiunilor noastre. Pentru siguranţa dumneavoastră, deplasaţi-vă spre sud dincolo de Wadi Gaza. Zona de nord a Fâşiei Gaza este considerată o zonă de luptă, o zonă periculoasă, iar timpul se scurge pentru a o evacua... Sute de mii de oameni au răspuns la apeluri şi s-au mutat în sud în ultimele zile”, a declarat Avichay Adraee, potrivit Sky News.

Militarii israelieni au intrat în Gaza şi au separat regiunea în două părţi. Luptele cele mai aprige se dau în nordul Fâşiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici