Coronavirus: 60 milioane de euro se acordă pentru inovaţii care să oprească pandemia de către Institutul European de Inovare

  • Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT) anunţă rezultatele iniţiativei sale de răspuns la criză: suma de 60 de milioane de euro a fost alocată unui număr de 62 de proiecte inovatoare
  • 145 de antreprenori din 32 de ţări vor beneficia de acest sprijin
  • Aproape 1.500 de inovatori din 44 de ţări şi-au depus candidaturile
214 afișări
Imaginea articolului Coronavirus:  60 milioane de euro se acordă pentru inovaţii care să oprească pandemia de către Institutul European de Inovare

Coronavirus: 60 milioane de euro se acordă pentru inovaţii care să oprească pandemia

Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT) anunţă rezultatele iniţiativei sale de răspuns la criză: suma de 60 de milioane de euro a fost alocată unui număr de 62 de proiecte inovatoare şi unui număr de 145 de antreprenori din 32 de ţări pentru a face faţă pandemiei.

„Ca parte a eforturilor UE de combatere a crizei provocate de coronavirus, Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT) anunţă rezultatele iniţiativei sale de răspuns la criză: suma de 60 de milioane de euro a fost alocată unui număr de 62 de proiecte inovatoare şi unui număr de 145 de antreprenori din 32 de ţări pentru a face faţă pandemiei şi crizei provocate de aceasta. Proiectele selectate vor contribui la furnizarea de soluţii în domeniile de interes principale ale EIT, de la sănătate şi digitalizare până la mobilitatea alimentară şi urbană, pentru a răspunde unei game largi de provocări generate de criză”, anunţă Comisia Europeană.

Comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, responsabilă pentru EIT, Mariya Gabriel, spune că cei 60 de milioane de euro puşi la dispoziţie prin iniţiativa EIT de răspuns la criză fac parte din răspunsul cuprinzător al UE la criza de COVID-19, incluzând un sprijin substanţial acordat inovării.

„Datorită EIT, 62 de proiecte inovatoare şi 145 de antreprenori au primit sprijinul de care au nevoie pentru a contribui cu produse şi servicii tangibile la combaterea pandemiei. Proiectele lor furnizează soluţii rapide, oferindu-ne tehnologii noi care să contribuie la combaterea virusului şi la salvarea de vieţi omeneşti. Mobilizarea eficientă a comunităţii EIT reprezintă o contribuţie valoroasă la eforturile Europei de depăşire a acestei pandemii”, adaugă Mariya Gabriel.

Aproape 1.500 de inovatori din 44 de ţări şi-au depus candidaturile în momentul în care iniţiativa a fost lansată, la 14 mai. La 30 iunie, Consiliul de conducere al EIT a acordat finanţare celor opt comunităţi de cunoaştere şi inovare (CCI), care acum şi-au finalizat procesele de selecţie. Toate activităţile EIT de răspuns la criză urmează să fie finalizate până la sfârşitul anului 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici