Coronavirus: Autorităţile din China sunt acuzate de rasism din cauza acţiunile mai dure împotriva oamenilor de culoare

Africanii din Guangzhou, cel mai mare oraş din sudul Chinei, spun că au devenit ţinta unor măsuri speciale printre care se numără evacuări forţate, carantină diferită şi testări în masă. China motivează acţiunile prin dorinţa de a opri importarea coronavirusului din alte ţări, relatează France24.

1551 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Autorităţile din China sunt acuzate de rasism din cauza acţiunile mai dure împotriva oamenilor de culoare

Coronavirus: Autorităţile din China sunt acuzate de rasism din cauza acţiunile mai dure împotriva oamenilor de culoare

Autorităţile locale spun că cel puţin opt persoane diagnosticate cu COVID-19 au petrecut timp în districtul Yuexiu cunoscut şi sub numele de Mica Africă. Cinci dintre aceştia erau nigerieni care au încălcat carantina şi au vizitat opt restaurante. Rezultatul acţiunii lor a fost punerea în carantină a mai bine de 2000 de persoane. 
 
Acest lucru a dus la suspiciuni asupra oamenilor de culoare. Mai multe acţiuni catalogate rasiste au fost raportate în oraşul industrial din Sudul Chinei.
 
Mai mulţi africani au declarat pentru AFP că au fost nevoiţi să îşi evacueze casele şi au fost refuzaţi de hoteluri.
 
Dorm sub pod de patru zile fără mâncare, nu pot cumpăra mâncare, nimeni nu mă serveşte", spune Tony Mathias un student din Uganda care a fost evacuat din apartamentul său luni.
 
Mathias a mai precizat că poliţia i-a spus să se ducă în alt oraş. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici