Coronavirus. Brazilia: vaccinul chinezesc va fi disponibil din decembrie

  • Guvernatorul din Sao Paulo a spus că studiile clinice din Brazilia pentru un vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat de laboratorul chinez Sinovac s-au dovedit „extrem de pozitive.”
  • O imunizare pe scară largă ar putea începe în decembrie.
  • Vaccinul numit CoronaVac se află în prezent în faza a treia a studiului clinic.
1155 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Brazilia:  vaccinul chinezesc va fi disponibil din decembrie

Profimedia

Guvernatorul din Sao Paulo a asigurat miercuri că studiile clinice din Brazilia pentru un vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat de laboratorul chinez Sinovac s-au dovedit „extrem de pozitive,” iar o campanie de imunizare pe scară largă ar putea începe incă din decembrie, relatează Le Figaro.
 
Vaccinul numit CoronaVac se află în prezent în faza a treia a studiului clinic, ultima înainte de aprobare. Acesta a fost testat pe mii de voluntari din şase state ale ţării, inclusiv din Sao Paulo, cel mai afectat oraş, cu peste 850.000 de infectări şi 31.430 de decese.
 
Potrivit guvernatorului Joao Doria, acest vaccin a provocat un răspuns imun la 98% dintre pacienţii cu vârsta peste 60 de ani, fără efecte secundare. "Rezultatele sunt extrem de pozitive", a asigurat el într-o conferinţă de presă. ”Vom putea imuniza brazilienii din Sao Paulo şi din toată ţara. Previziunea este că va fi disponibil din decembrie," a adăugat el.
 
Testarea este efectuată de Institutul Public de Referinţă Butantan , care ar putea produce 120 de milioane de doze până la începutul anului 2021, dacă rezultatele vor fi concludente. Problema vaccinurilor a luat o dimensiune politică în Brazilia.
 
Adversarul politic al lui Joao Doria, preşedintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro a criticat în repetate rânduri vaccinul chinez, guvernul bazându-se pe parteneriatul dintre Universitatea din Oxford şi AstraZeneca, care desfăşoară, de asemenea, teste în Brazilia. Dar studiile clinice pentru acest vaccin au fost oprite marţi din cauza unui posibil efect secundar grav la un participant.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici