Coronavirus în lume LIVE UPDATE 31 iulie. Soţia preşedintelui brazilian şi un ministru, testaţi pozitiv. Mexicul depăşeşte Marea Britanie la numărul de morţi COVID-19

  • China raportează peste 100 de cazuri noi de Covid-19 pentru a treia zi la rând.
  • SUA şi Brazilia sunt printre ţările cu cele mai multe infecţii raportate în ultimele 24 de ore.
  • Vietnam raportează 45 de cazuri noi în Danang şi 0 decese
2564 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 31 iulie. Soţia preşedintelui brazilian şi un ministru, testaţi pozitiv. Mexicul depăşeşte Marea Britanie la numărul de morţi COVID-19

Cazurile globale de Covid-19 au depăşit numărul de 17,4 milioane

Numărul cazurilor globale de coronavirus este de 17,476,105, potrivit tracker-ului universităţii Johns Hopkins.

Primele cinci ţări cu cele mai multe infecţii raportate în ultimele 24 de ore:

  1. Statele Unite - 4.487.987
  2. Brazilia - 2.610.102
  3. India - 1.582.028
  4. Rusia - 832.993
  5. Africa de Sud - 482.169

China raportează peste 100 de cazuri noi de Covid-19 pentru a treia zi la rând

China a înregistrat 127 de cazuri noi de coronavirus, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate, vineri dimineaţă.

Printre noile cazuri, 123 au fost transmise local, 112 fiind confirmate în extremitatea vestică a Xinjiangului, iar restul în provincia de nord-est Liaoning.

Statul australian Victoria depăşeşte numărul 10.000 de cazuri Covid-19

Statul australian Victoria a raportat vineri 672 de cazuri noi de coronavirus şi opt decese, potrivit premierului de stat Daniel Andrews. Numărul total de infecţii din Victoria, al doilea stat cel mai populat din Australia, se ridică acum la 10.577, cu 112 decese, potrivit lui Andrews, scrie CNN.

Coronavirus: Mexic, a treia cea mai afectată ţară 

În ultimele 24 de ore, Mexicul a înregistrat 639 de noi decese de coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate de contaminare a ajuns joi la 416.179, în creştere cu 7.730 faţă de miercuri, potrivit autorităţilor. Astfel, Mexicul depăşeşte Marea Britanie la numărul de morţi Covid-19.

Vietnam raportează 45 de cazuri noi în Danang

Vietnam a raportat 45 de noi infecţii cu coronavirus în oraşul Danang, marcând cel mai mare salt de cazuri. Ministerul Sănătăţii a trimis mai mulţi experţi în sănătate în centrul oraşului pentru a combate focarul.

Cazurile recent confirmate în Danang au ridicat numărul total de infecţii în Vietnam la 509, fără decese.

Soţia preşedintelui brazilian şi un ministru, testaţi pozitiv pentru COVID-19

Soţia preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro şi unul dintre miniştrii săi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, potrivit unui comunicat oficial difuzat joi, scrie Reuters.

Asta se întâmplă la doar câteva zile după ce Jair Bolsonaro a declarat că a fost testat negativ după săptămâni de carantină.

CORONAVIRUS ÎN LUME

Autorităţile daneze au anunţat, joi, noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Danemarcei, care vor intra în vigoare la 1 august 2020, ora 00.00. România a fost inclusă pe lista ţărilor „închise”, arată MAE. 

  •  Directorul OMS spune cine este de vină pentru creşterea cazurilor de Covid-19 din prezent. Ce rol au tinerii  

 

 

  • Economia Austriei a scăzut cu 12,8% în trimestrul al doilea, din cauza crizei pandemiei de COVID-19. Se înregistrează, astfel, cea mai mare scădere din perioada postbelică. 

 

 

  • Suedia a avut o abordare total diferită faţă de cea a unor ţări precum Norvegia, Danemarca sau Finlanda, în privinţa gestionării crizei Covid-19. Funcţionează până la urmă strategia Suediei? Cât de aproape este de imunitatea de grup? Care este bilanţul deceselor în Suedia

La vremuri disperate, măsuri disperate

 

Printre principalele motive enumerate de respondenţi se află pierderea jobului sau teama de a contracta virusul
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici