Coronavirus: Pfizer a început să testeze pe oameni un vaccin experimental

  • Pfizer a administrat primilor pacienţi din SUA un vaccin experimental împotriva coronavirusului
  • Compania a anunţat că urgentat la maximum dezvoltarea acestui vaccin care în mod normal este obţinut în ani de zile
3028 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Pfizer a început să testeze pe oameni un vaccin experimental

Coronavirus: Pfizer a început să testeze pe oameni un vaccin experimental

 

 

Pfizer a administrat primilor pacienţi din SUA un vaccin experimental împotriva coronavirusului, a anunţat compania farmaceutică, citată de Bloomberg.

Studiile realizate de compania farmaceutică sunt coordonate de Facultatea de Medicină Grossman din New York şi de Facultatea de Medicină a Universităţii Maryland, a anunţat marţi producătorul de medicamente.

„Intervalul scurt, de mai puţin de patru luni, în care am trecut de la studii preclinice la testarea pe oameni este ceva extraordinar”, a declarat Albert Bourla, Directorul Executiv al companiei farmaceutice într-un comunicat.

Studiile preclinice sunt efectuate de companii pe animale sau în laborator, înainte ca medicamentul să fie testat pe oameni. Producătorii de medicamente au colaborat îndeaproape cu autorităţile pentru a putea reduce timpul în care este dezvoltat de regulă un medicament, în încercarea de a opri răspândirea virusului care a ucis mai mult de 250.000 de oameni la nivel mondial. Peste 3,5 miloane de persoane au contractat virusul.
 

 

Pfizer a administrat primilor pacienţi din SUA un vaccin experimental împotriva coronavirusului, a anunţat compania farmaceutică, citată de Bloomberg. 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici